Borok

olaszrizling


Jelenleg a Nesznélyi Borvidék zászlós fajtája. Magyaroszág egyik legelterjedtebb fehérborszőlője, mely sokszínűsége miatt igen közkedvelt. 2014-es évjáratú borunk érett szőlőből készült, sárga színe, komplex illata, vibráló savai, hosszú utóíze a fajta és a borvidék értékeit mutatja.

kiralyleanyka


Kárpát medencei fajta, mely a Neszmélyi Borvidéken egyre jobban otthonra talál, a helyi borászok közkedvelt fajtájává vált. Reduktív technológiával elkészítve, fűszeres illata, komplex ízvilága, határozott savtartalma miatt meleg nyári délutánok frissítő "üdítő" italaként szolgálhat. Jól behűtve érdemes fogyasztani.

cahrdonnay 2015


Teljes érésben szüretelt, zöldessárga színben megjelenő, nagy testű, hosszú lecsengésű fehérbor. Fajtajelleges illatú, határozott savgerincű, élénk, virágos, citrusos aromákkal. Reduktív eljárással készített, hosszabb érlelésre is alkalmas bor. Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 8 - 10C

cahrdonnay 2014


Teljes érésben szüretelt, zöldessárga színben megjelenő, nagy testű, hosszú lecsengésű fehér bor. Fajtajelleges illatú, határozott savgerincű, élénk, virágos, citrusos aromákkal. Reduktív eljárással készült, majd 12 hónapot tölgyfa hordóban érlelt fehér bor. Javasolt fogyasztási hőmérséklet: 8 - 10C

sauvignon blanc


A Sauvignon Blanc a világon legnagyobb területen termesztett szőlő fajta. Vagyis mindenki szereti. Illata intenzív, de nem tolakodó, a frissen vágott szénát idézi. Ízében lágy, hosszú lecsengésű, komplex íz élményt adó kellemes bor. Főként halakhoz, sültekhez ajánljuk.

merlot rose


Az élént rózsaszín bor illata érett tónusú. Eper és málna ízeket vonultat fel, amit a korty hosszú lecsengéssel követ. A bor érett gyümölcsösséggel teli zamat világa kitölti a szájat, akár az illata a kelyhet.

merlot


Szép sötétvörös, közepesen testes, lágy, teljes gyümölcsös zamatú. Kissé vaníliás, fekete ribizlis, szilvás tónusú. Bársonyosan csersavas. Ajánljuk vörös húsú szárnyasok, valamint vadételek kitűnő kísérőjeként. Minőségi száraz vörös bor.

kadarka


Héjon erjesztéssel, ászokban érlelve készült, ez a Kadarka. Illatában és ízében csereznyés fűszeres jegyeket ismerhetünk meg. Kerek savakkal, lágy taninokkal. Májas ételek mellé ajánlott, vagy csak úgy, egy kis kvaterka kísérőjeként.

cabernet sauvignon

 

Ez a bor gyümölcsösségével, rafinált fűszerességével mutatja meg a fajta sokoldalúságát, és lopja be magát a borbarátok szívébe. Vadhúsokhoz és vörös húsok mellé ajánlott a fogyasztása.

cabernet franc


Illata intenzív és fűszeres, fás, földes, melyben határozottan érezhetőek a hordós érlelésből származó pörköltes, toastos jegyek is. Ízben tömör, gazdagon texturált, testes, erőtől duzzadó vörös bor, érett és integrált tannin tartalommal, és alacsony savtartalommal. Élelekkel biztos mosolyt csak az arcokra.